“Wanneer geef je antwoord zonder er omheen te praten?”

Kevin Langeree zijn lichaamstaal spreekt boekdelen. Dit zit hem al langer dwars. Hij heeft het tegen Markus Schwendtner, hoofd van de IKA. Kevin voelt zich gesteund door Alex Pastor, Youri Zoon, Kajiya en uit de vragen aan het hoofd van de IKA blijkt duidelijk dat het vertrouwen totaal weg.

Markus krijgt wel support uit de courseracehoek waar hij volgens Gunnar Biniasch voor meer structuur bij de races heeft gezorgd. Ook vooraan staat Kristin Boese. Zij is een van de organisatoren van een nieuw opgerichte wavetour. Een tour waar Markus ook onderdeel van is omdat hij er als raceleider werkzaam is.

En dat is de tour waar veel rijders bij de PKRA boos over zijn. De KSP. Ontstaan vanuit de frustratie van enkele rijders die de PKRA niet wavewaardig vonden. Met Kristin Boese en Sky Solbach als trekkende partij voor de nieuwe tour die de steun krijgt van de IKA. De toer krijgt meteen de stops met de meeste punten. En dus moet een rijder die wereldkampioen wil worden in de golven wel aan deze toer meedoen.

En dat steekt de freestyle en wave rijders van de PKRA toer. Markus staat erop dat hij ervoor gezorgd heeft dat de PKRA de wereldtour is geworden, ten kosten van de KPWT. Maar nu geeft hij een ander het recht een wavetour te beginnen. De PKRA heeft zelf ook wavestops. Maar die heeft de IKA zo weinig punten toebedeeld dat het weinig zin heeft om daar als waverijder aan deel te nemen. Waarom krijgt de KSP meteen het volledige recht om een wavetour te runnen? Dat is de vraag van de rijders van de PKRA. En Markus heeft daar niet meteen antwoord op anders dan zeggen dat dat nou eenmaal is afgesproken.

De vragen van de rijders getuigen van weinig vertrouwen in Markus. „Hoe kan iemand anders jouw plek innemen? Hoe werkt het stemmen? Wanneer kan je als vroegst weggaan?” De vragen zijn weinig verhullend en laten zien dat de freestylers zich al langer beraden op een manier om van Markus Schwendtner af te komen.

Het argument van de freestyle rijders dat blijft staan is: waarom krijgen de evenementen van de KSP zoveel punten en de PKRA zo weinig. Waarom kan er een organisatie opstaan zonder ervaring die van de ene op de andere dag een wavecompetitie op kan zetten?