Op 19 augustus wordt het Duitse plaatsje St Peter Ording, een populair vakantieoord, overgenomen door de beste Freestyle en Course Racing kiteboarders ter wereld. Elk jaar trekt het evenement ongeveer 160.000 toeschouwers, en daarmee is het ook het evenement wat elk jaar de meeste media aandacht geniet op de PKRA kalender. Het prijzengeld bedraagt in totaal 52.000 euro!

Met deze gigantische aandacht van zowel toeschouwers als media, en daarbij het hoge prijzengeld, is de inzet hoog en kunnen we goede dingen verwachten van onder andere Youri Zoon, die zijn winnende reeks wil doorzetten. Alex Pastor (ESP) en Alberto Rondina (ITA) zitten Youri op de hielen, en zullen zeker hun focus op het podium gezet hebben. Bij de vrouwen zullen rijders als Karolina Winkowska (POL) en Bruna Kijaya (BRA) erop uit zijn om de technische stijl van Gisela Pulido (ESP), die op het moment eerste staat, voorbij te streven.

Ook zal Kevin Langeree, de wereldkampioen van 2009, tijdens dit evenement zijn comeback maken, nadat hij tijdens de Grand Slam op Fuerteventura van vorig jaar geblesseerd raakte. Hij heeft sindsdien hard getrained en is een van de kandidaten voor een podiumplek. Zeker gezien het feit dat hij hier al drie keer achter elkaar wist te winnen, van 2007 tot 2009!

In de Course Racing discipline neemt John Heineken (US) het op tegen de Fransen Olivier Dansin en Julien Kerneur.

The Beetle Kitesurf World Cup 2011 wordt georganiseerd door ACT AGENCY GmbH and wordt gesponsord door Volkswagen, Prosieben, Windows Internet Explorer 9, St Peter Ording, Jever, Quicksilver, Lufthansa, Coca-Cola, Vitamizzer, Addidas, Yamaha, Caterpillar, NJOY en Kitelife.

Meer info hier.