Het Nederlands kampioenschap Kitesurfen voor junioren is verdeeld over twee wedstrijden. Er worden punten uitgedeeld aan de hand van de uitkomst van elke wedstrijd. Diegene met de meeste punten na de twee wedstrijden heeft gewonnen.

De eerste wedstrijd werd gehouden op locatie Grevelingendam te Zeeland. Deze wedstrijd werd gekenmerkt door een aflandige zeer vlagerige wind, die steeds verder afnam. In deze condities waren de hele lichte kitesurfers in het voordeel. Zij konden toch nog hun “tricks” laten zien ondanks de lichte wind.

Ondanks deze omstandigheden heeft Jasper op deze eerste stop een 7de plaats weten te behalen.
De tweede wedstrijd werd gehouden op locatie Brouwersdam te Zeeland. Dit keer lieten de weergoden de kitesurfers niet in de steek.  Ondanks de dreiging van regen en onweer, werd de freestyle wedstrijd gehouden in droog weer met gemiddeld windkracht 5/6.

Er waren 15 deelnemers ingeschreven. Om 9:30 werd de skippersmeeting gehouden waarin alle regels werden doorgenomen.De jonge kitesurfers leren op die manier al vroeg dat er bepaalde zaken absoluut niet zijn toegestaan, en dat de veiligheids regels streng worden gehandhaafd.

Tien uur werd er gestart en rond twaalf uur was de eerste eliminatie ronde afgewerkt in 9 heats van 13 minuten. De winnaar van de eerste eliminatie (Single elimination) was Jasper de Kloet, tweede plaats Enrico v/d Laar en derde plaats Rens v/d Schoot.

Na een korte pauze werd er gestart met de tweede eliminatie ronde. Deze ronde geeft de vroege uitvallers van de eerste ronde nog een kans weer te klimmen in de stand, of zelfs de overwinning te pakken.
Het voordeel van het winnen van de eerste eliminatie is dat je pas in de finale van de tweede eliminatie weer moet varen. Je komt  dan uit tegen de beste van de tweede ronde, dat kan je directe concurrent zijn van de eerste ronde, maar ook een ander die zich heeft weten omhoog te werken.

In de finale kwam Jasper de Kloet uit tegen Enrico v/d Laar In deze heat kregen ze 8 minuten om te laten zien wie de bestejunior kitesurfer is van Nederland. De finale startte rond 16:00 en had te kampen met sterk afnemende wind. Dit maakte het voor de strijdende kitesurfers niet makkelijk. De finale was spannend, en ging gelijk op in de moeilijke condities.

Nadat de jury overleg had gepleegd, kwam het verlossende woord, Jasper de Kloet had ook de tweede eliminatie gewonnen en hiermee de tweede wedstrijd van het Nederlands kampioenschap voor junioren.

Uitslag tweede wedstrijd NK kitesurfen voor junioren:
1. Jasper de Kloet
2. Rens v/d Schoot
3. Enrico v/d Laar

Hiermee werd ook duidelijk wie de nieuwe Nederlands kampioen junioren is geworden: 
1. Steijn Zwart
2. Enrico v/d Laar
3. Jasper de Kloet