Leesvoer

De toekomst van Freestyle Kiteboarding World Tour

De Global Kitesports Association (GKA) en Kiteboarding Riders United (KRU) zijn verheugd om aan te kondigen dat ze een overeenkomst hebben ondertekend waarin wordt bevestigd dat professioneel freestyle kiteboarden op World Tour-niveau de komende twee jaar onder de verantwoordelijkheid van de KRU zal vallen.

Als een groep betrokken, elite en ervaren kiters, hebben de KRU en zijn bestuur lang de kern gevormd van de competitieve kitesurfscene, met het streven naar een legitieme, schone en eerlijke Wereldkampioenschappen-tournee. Hun doel is freestyle te helpen evolueren en ervoor te zorgen dat er een stabiel platform is voor de volgende generatie rijders om verder te komen.

Hoewel de Global Kitesports Association niet is opgericht als een organisatie om competitieve wereldreizen te leiden, is de GKA een alliantie die bestaat uit de meeste van de belangrijkste merken van kiteboarding, dus het is natuurlijk in hun belang om te zorgen voor een gezonde, ambitieuze en professionele competitieve scène blijft floreren in alle disciplines van kiteboarding.

De overeenkomst van vandaag is de laatste hoeksteen in de basis voor een duidelijke, gecoördineerde en betrouwbare structuur voor professioneel kitesurfen. “Ik ben erg blij dat professionele kitesport nu een duidelijke en transparante structuur heeft, waardoor er geen vragen open blijven voor atleten, media, organisatoren van evenementen, merken en het publiek. De laatste jaren was de jurisdictie van professionele freestyle niet altijd gemakkelijk te begrijpen. Nu is het kristalhelder. Professionele kitesport heeft nu een solide basis om in al zijn disciplines te gedijen en het bewustzijn te verhogen dat deze bewonderenswaardige atleten verdienen. “Zei Dr. Jörgen Vogt, secretaris-generaal van de GKA.

In de overeenkomst tussen World Sailing, de International Kiteboarding Association (IKA) en GKA blijft de GKA de houder van de rechten om kitesport World Tours uit te voeren in alle expressie disciplines. Als zodanig blijft de GKA met uitsluitende controle de Kite-Surf World Tour (wave en strapless-freestyle) en zal het triumviraat voltooien door een nieuwe Big-AIR-World Tour te gaan ontwikkelen, waarbij KRU de Freestyle World Tour leidt. De IKA blijft verantwoordelijk voor de raceklassen.

Youri Zoon van de Kiteboarding Riders United voegde toe: “Ik heb lang gestreden en ik ben erg blij met deze ontwikkelingen. De sport is eindelijk verenigd en heeft een duidelijke visie over waar het naartoe gaat. We hebben de afgelopen jaren grote vooruitgang geboekt en zijn nu klaar om de sport naar een hoger niveau te tillen. Ik ben heel tevreden dat ik een succesvolle en duurzame tour heb gemaakt voor de jongere generatie. ”