Chris Immers gaat hoog op de Noorse Hardangervidda

Chris Immers slaat een kruis met zijn ski’s terwijl hij voor de airtime gaat op de Noorse Hardangervidda – Foto: Stefan van der Kamp

De afgelopen twee winters is het mogelijk geweest om in Nederland te snowkiten en dus vonden we het bij Access tijd om een heus snowkite magazine te lanceren. Het verruilen van het water voor de sneeuw brengt legio nieuwe uitdagingen en avonturen met zich mee en in de eerste uitgave van Access snowkite magazine lichten rijders uit de sneeuw dit toe. Een kort overzicht van de inhoud.

  • Van de beginnersweide tot aan heuse trackings met tent en slee door Noorwegen. De verschillende levels van het snowkiten worden door Daan Groot en Thijs van Olphen beschreven in het artikel ‘Game On: De levels van het snowkiten.’

 

Daan Groot op naar level 2 van het snowkiten op de Noorse Hardangervidda

 

 

  • Hoe beklim je een berg met een kite? Chris Immers doet het voor en neemt je in de Trixxx mee langs zijn tips en tricks om een kiteloop met ski’s op sneeuw te landen.

 

  • De witte wereld kent andere wetten en regels dan we van het water gewend zijn. Sanne Iwema stip enkele punten aan waar je op moet letten als je de bergen in gaat met je ski’s/snowboard en kite. Hoe herken je lawinegevaar bijvoorbeeld?

 

  • Dan konden we de afgelopen twee jaar snowkiten in Nederland. Stefan van der Kamp beschrijft zijn eerste ervaring met het snowkiten in Nederland met een snowwinder over de Limburgse weilanden en een nachtsessie onder de vuurtoren van het Scheveningse strand.

 

  • Pieter Knotnerus en Bastiaan Oostdijck waren met de Hanglos Snowkite Experience in Noorwegen en kregen bij het zien van een riviertje van smeltwater een gewaagd idee. Met Pieter als rijder en Bastiaan als fotograaf lukte het uiteindelijk om het op beeld te zetten.

 

 

  • Waar moet je nou op letten als je gaat snowkiten? Ramon Schoenmaker geeft tips en tricks over de materiaalkeuze qua ski’s en snowboards zodat je je daar niet meer druk over hoeft te maken.

 

  • Dan een uitgebreid interview met de winnaar van Red Bull Ragnarok 2011: Bjørn Kaupang. Hij snowkite al zeker 12 jaar en met gingen we in gesprek over zijn visie op het snowkiten.
  • Dit is niet het enige wat er in het blad staat. Houdt de kiosken, winkels of je deurmat in de gaten voor deze eerste editie van Access Snowkite Magazine.
  • Als je alvast een voorproefje wil van wat voor avonturen je in de sneeuw kan beleven met een vlieger lees je dit verhaal van Marije den Breems.

 

De vormgeving van Access Snowkite Magazine is in handen van Ydwer van der Heide en de eindredactie wordt gedaan door Alexander van Oosten.

 

Met dank aan alle merken ( Core, Flysurfer, Gin, Ozone, Red Bull, Wainman Hawaii )  en rijders die deze uitgave van Access Snowkite Magazine mogelijk hebben gemaakt.

 

Stefan van der Kamp – Stefan@soulonline.nl

Crossmediaal hoofdredacteur Access