Access Kiteboard Magazine #5 Overwintereditie

Cover: Youri Zoon (Wereldkampioen freestyle 2011) Photo: Toby Bromwich

Wellicht het beste seizoen van het jaar staat voor de deur: de herfst. We maken ons op voor het bevaren van de wateren en sommige zelfs al met 2012 materiaal. Hoewel tot november er zeker nog doorgevaren kan worden in Nederland & Belgie zijn de wintermaanden niet ver weg. De sessies worden korter en sommige rijders besluiten om de wind elders op te zoeken. De afgelopen jaren was vooral Brazilië het geroemde land in de bladen. En hoewel dat een toplocatie is om de wintermaanden door te brengen heeft de golf van wave-enthousiastelingen Zuid-Afrika nieuw leven ingeblazen. Het land waar het zomer is als wij de ruiten staan te krabben.

Maar zover zijn we nog niet. Eerst sessies pakken in eigen land. Milo Extercatte helpt je om het juiste moment op de dag te kiezen om te gaan kiten gelet op stroming en getij. Erg handig als de dagen kouder worden en je optimaal van je tijd op het water wil gaan genieten.

Een indrukwekkend pand hebben Jörgen Borsboom en Onno Meinen neergezet op de Brouwersdam. Access was benieuwd naar het verhaal van deze ondernemers en vroeg zich af hoe zij van een container tot deze strandtent in de vorm van een kite zijn gekomen. Je leest het verhaal van Natural High in Access Kiteboard Magazine.

Voor Access #5 is alweer het nieuwste 2012 kiteboardmateriaal ervaren door rijders als Christiaan van Hienen, Ruben Versluis, Daan Groot en Ydwer van der Heide. Lees verslagen van de North Rebel 2012, F-One Bandit V, RRD Obsession MKIV, Naish Torch 2012, Core Riot XR2 en uiteraard hebben we gekeken naar de laatste ontwikkelingen omtrend de golfrijkites Ozone Reo en Cabrinha Drifter. Daarnaast nog twee nieuwe surfboards. Een 7(!)’0 van F-One en een signature 5’10 van Pete Cabrinha.

In de overwintereditie van Access #5 dan een uitgebreid spotverslag van Zuid-Afrika waarin Nederlands Kampioen Bas Koole je meeneemt langs de beste Freestyle spots. Chris Immers vertelt hoe gaaf het is om een roadtrip voorbij Wildernis te maken. Ydwer van der Heide illustreerde overzichtelijk de spots langs de Zuid-Afrikaanse kustlijn en Thijs Vunderink voegde daar een aantal minder bekende plekken aan toe. Tel daar de favoriete downwinder van Stefan van der Kamp (Sunset – Haakgat) bij op en je hebt de gids om een verblijf in Zuid-Afrika compleet te maken.

Verder legt Bas Koole uit hoe je een slim chance doet en zul je de rest van de inhoud pas zien als je het blad open slaat. Zoals een extra bijlage van O’Neill. Ga hem halen bij de kiteboardwinkel, kiosk of bij je deurmat.

Stefan van der Kamp

Hoofdredacteur Access Kiteboard Magazine